Žarnyno pralaidumas
Žarnyno pralaidumas – tai būklė, kai pažeidžiamos virškinamojo trakto ląstelės ir dėl to plonųjų žarnų gleivinės sluoksnis praleidžia į kraujotaką nesuvirškintas maisto medžiagas, toksinus, bakterijas.


#Žarnyno pralaidumas – tai būklė, kai pažeidžiamos virškinamojo trakto ląstelės ir dėl to plonųjų žarnų gleivinės sluoksnis praleidžia į kraujotaką nesuvirškintas maisto medžiagas, toksinus, bakterijas.
*Organizmui svetimos medžiagos, patekusios į kraujotaką, sukelia uždegimines ir alergines reakcijas:
- migrena, dirglios žarnos sindromas, egzema, lėtinis nuovargis, maisto alergija, reumatoidinis artritas ir kt.
Jeigu uždegiminiai procesai tęsiasi ilgą laiką, gali kilti autoimuninės reakcijos po to gali atsirasti ir autoimuninėsligos.
KAS LEMIA ŽARNYNO PRALAIDUMĄ?
Be infekcijų, žarnyno disbiozės, grybelio, perteklinio vaistų vartojimo, pernelyg sunkios fizinės veiklos, žarnyno pralaidumą lemia ir tam tikros maisto medžiagos. Tokiu atveju imuninė sistema suvartotas maisto medžiagos laiko svetimomis ir prasideda antikūnų gamyba, sukelianti autoimuninį atsaką.
KODĖL?
Šias medžiagas vartojant kasdien, nuolat palaikomas uždegiminis procesas, dėl to laikui bėgant pažeidžiama žarnyno gleivinė ir žarnynas tampa pralaidus. Žarnyno pralaidumą skatina ir pažeista žarnyno mikrobiota.
Mikrobiota – taip vadinama mikroorganizmų ekobendruomenė, sukurianti specialią terpę mūsų žarnyne ir atliekanti milžinišką darbą.
KĄ JŪS GALITE PADARYTI?
1) IgG-(Imunoglobulinas) gamybą sukeliančio maisto vengimas. Tai būdas sėkmingai atkurti selektyvų žarnyno pralaidumą (pašalinant nutekamą pralaidumą) ir maisto toleranciją, kad būtų užkirstas kelias uždegiminėms, alerginėms reakcijoms ir autoimuninėms ligoms.
2) Sveikos žarnyno mikrobiotos atkūrimas. Vartokite daug skaidulų turinčių maisto produktų, kad žarnyne būtų palaikoma butiratą gaminančių bakterijų pusiausvyra, ir vartokite aukštos kokybės prebiotikus ir probiotikus.
PASITIKRINKITE!
„ImuPro“ yra labai patikimas ir tikslus testas, leidžiantis nustatyti IgG maisto alergiją, kuri dažnai neaptinkama dėl vėlyvo simptomų pasireiškimo (nuo 3 valandų iki 3 dienų). Tai daugiau nei paprastas kraujo tyrimas! „ImuPro“ testu gali būti nustatomi dirglios žarnos sindromą, migreną, svorio ir odos problemas sukeliantys netoleruojami maisto produktai. Šių maisto produktų reikėtų tam tikrą laiką vengti. Tai padės Jūsų kūnui susigrąžinti sveikatą po IgG sukelto uždegimo
